735581574185382

Een chiropractor kan helpen bij de volgende klachten:

Een chiropractor kan tal van klachten behandelen. De meest voorkomende klachten betreffen klachten in de schouders, rug en nek. Maar ook voor klachten die niet gerelateerd zijn aan de wervelkolom, biedt chiropractie vaak verrassend goede resultaten.

Desondanks staat de wervelkolom centraal bij de klachten die de chiropractor behandelt. De wervelkolom is het centrale punt van het lichaam waar ons lichaam een groot deel van zijn stabiliteit vandaan haalt.

Het belangrijkste gedeelte van het zenuwstelsel wordt omringd door de wervelkolom. De wervelkolom biedt daarnaast ook bescherming aan het zenuwstelsel.

chiropractie-klachten

Hoe ontstaan klachten?

Wanneer er stoornissen in de functie van de wervelkolom ontstaan, kan dit ervoor zorgen dat het zenuwstelsel wordt beïnvloed. Deze stoornissen worden ook wel ‘blokkades’ genoemd. Als gevolg van deze blokkades kunnen er diverse klachten optreden.

Als iets in de wervelkolom niet lekker beweegt kan dit ook invloed hebben op andere gewrichten zoals de heup of de knie. In sommige gevallen, zoals een hernia, kunnen er ook problemen ontstaan die pijn in één of beide benen veroorzaakt.

Klachten kunnen hun oorsprong hebben op de plek van de pijn, maar over het algemeen vinden we de oorsprong elders in het lichaam. Vaak zijn deze klachten te herleiden naar de wervelkolom.

chiropractie-zuidlaren-klachten-foto

Oorzaken van klachten

Klachten kunnen zowel lichamelijke als geestelijke oorzaken hebben.

Lichamelijke oorzaken: Veel bukken, verkeerd tillen, klachten na een ongeluk of val, verkeerde houding, verkeerde houding bij gebruik tablet of smartphone en erfelijke factoren.

Geestelijke oorzaken: Angst, stress en spanning.

Klachten die door een chiropractor kunnen worden behandeld:

Ontdek of chiropractie uw klachten kan verhelpen

Omdat organen en weefsels het best functioneren in een optimaal werkend lichaam, zie je geregeld dat verschillende functiestoornissen in het lichaam gunstig kunnen reageren op chiropractie.

Door een gericht onderzoek naar de bron van de pijn en een passende behandeling, kan een chiropractor blokkades lokaliseren en corrigeren. Dit zorgt ervoor dat de doorstroming van de zenuwen wordt hersteld en het lichaam vanzelf weer geneest. 

Chiropractie is er voor iedereen. Zowel pasgeboren baby’s als hoogbejaarde mensen kunnen baat hebben bij een chiropractische behandeling. Maar ook mensen die van hun fysiotherapeut te horen hebben gekregen dat ze moeten ‘leren leven’ met hun klachten ervaren na een chiropractische behandeling vaak vooruitgang of verlichting van klachten.

Ervaart u een andere klacht dan hierboven vermeld? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen om te vragen of wij iets voor u kunnen betekenen.

Neem Contact Op