735581574185382

De praktijk

Wij zijn een kleinschalige chiropractie waar mensen met rugklachten uit Drenthe en Groningen terecht kunnen. In onze praktijk behandelen wij volwassenen, baby’s en kinderen die last van rug- en nekklachten hebben. Voorbeelden van klachten zijn hoofdpijn/migraine, hernia en ischias. 

Iedereen uit de regio Groningen en Noord- en Midden Drenthe die klachten aan het bewegingsapparaat ervaart, is welkom. Op zoek naar een Chiropractor en woonachtig in Annen, Veendam, Eelde, Hoogezand, Wildervank of Norg? Dan kunt u bij ons terecht voor professionele en toegewijde zorg voor uw rugklachten.

Uw gezondheid, persoonlijke aandacht en de tijd nemen om samen met u de oorzaak van uw rugklachten vast te stellen staan bij ons centraal. Het is onze passie om samen met u tot een effectieve oplossing voor uw klachten te komen. Zodat u weer vrijer kunt bewegen en optimaal van het leven kunt genieten.

Over de chiropractor

chiropractie-zuidlaren-de-praktijk-foto

Alex Zimmer is geboren en opgegroeid in het zuiden van Brazilië. Tijdens de middelbare school is hij via een vriend in aanraking gekomen met Chiropractie. De snelle resultaten die worden bereikt tijdens de behandeling in combinatie met de holistische waarden van het beroep hebben hem de doorslag gegeven om de universitaire opleiding tot chiropractor bij Universidade Feevale in Brazilië te gaan volgen.

Op zoek naar verdere professionele en persoonlijke ontwikkeling is Alex meteen na afronding van zijn opleiding (in 2010) naar Groningen verhuisd om hier als chiropractor te werken. Al snel werd duidelijk dat Alex een affiniteit had met de behandeling van kinderen en in het bijzonder baby’s. Om zich nog verder te specialiseren in de behandeling van baby’s, heeft Alex een drie jaar durende Master opleiding gevolgd aan de Anglo European Chiropractic College in Engeland. In 2015 heeft Alex deze opleiding met een speciale onderscheiding afgerond.

Daarnaast heeft Alex in de afgelopen 10 jaar meerdere cursussen gevolgd en beheerst hij een breed scala aan behandeltechnieken. De afgelopen tijd heeft hij meer aandacht besteed aan de relatie tussen stress en lichamelijke klachten. Dit leidde in 2018 tot de afronding van de opleiding Lichaamsgerichte Coaching.

Alex spreekt vloeiend Nederlands, Engels en natuurlijk zijn moedertaal, Portugees. Hij woont samen met zijn Nederlandse vrouw en twee kinderen samen in Drenthe. In zijn vrije tijd geniet hij van de wielersport en tuinieren. 

 

Neem Contact Op