735581574185382

Voorkom en verhelp golfblessures

Voorkom en verhelp golfblessures

Steeds vaker weten golfers mijn praktijk te vinden. Ik help ze met lichamelijke belemmeringen die hun spel beïnvloeden. Door te werken aan hun spieren en gewrichten kunnen ze vrijer bewegen. Hierdoor kunnen ze de sport waar ze zoveel van houden, pijnvrij beoefenen.

Lichamelijke belemmeringen bij golfers

De meeste blessures bij golfers ontstaan in de rug en nek. Dit komt door de specifieke houdingen die je bij het golfen aanneemt. Door steeds dezelfde bewegingen te maken in deze positie wordt je lichaam steeds stijver. Dit kan uiteindelijk leiden tot blessures. Dit probleem wordt verergerd wanneer een sporter op leeftijd begint te komen. Je kunt je wel voorstellen dat deze beperking in bewegingsvrijheid invloed heeft op het spel.

Persoonlijke uitleg bij nekpijn

Hoe een chiropractor golfers kan helpen

Als chiropractor houd ik mij bezig met het bewegingsapparaat. Dat is een lastig woord, maar het komt erop neer dat ik mij bezig houd met alles wat ervoor zorgt dat jouw lichaam goed kan bewegen: Je botten, spieren, gewrichten en pezen. Wanneer hierin een belemmering ontstaat, probeert het bewegingsapparaat te compenseren. En dat kan leiden tot verstijving, beknellingen en blessures. Ik zorg ervoor dat alles goed uitgelijnd is en met elkaar samenwerkt om jou vrij te kunnen laten bewegen.

Zie het als het uitlijnen van banden. Dat doe je niet omdat je auto anders echt niet meer kan rijden. Nee, door je banden uit te lijnen slijten ze minder snel, waardoor ze langer meegaan. Tegelijkertijd rijdt de auto efficiënter en is er minder brandstof nodig is om de auto in beweging te krijgen. En dat draagt dan weer bij aan de prestaties. In het lichaam werkt het op dezelfde manier.

Persoonlijke uitleg bij nekpijn

Hoe een chiropractor golfers kan helpen

Heb je af en toe lichamelijke klachten tijdens of na het golfen? Dit hoeft niet meteen te duiden op een blessure, maar het kan betekenen dat er ergens een belemmering zit. En dat kan uiteindelijk wél leiden tot een blessure. Kom daarom langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek in mijn praktijk in Zuidlaren.

Tijdens dit gesprek doen we een korte screening van je klachten. Dat houdt in dat we in gesprek gaan over je klachten. Daarnaast doe ik een check op de specifieke plekken die bij golfers voor klachten kunnen zorgen. Zo komen we erachter of je een belemmering hebt en of ik je daarbij kan helpen.

Klik voor een afspraak op de knop hieronder.

Heb je liever eerst contact via mail?

    Neem Contact Op